Mexické kuřecí z páry recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžičky sůl
1 ks kuře
12 ks tortilla
1/2 lžičky oregáno
1/2 lžičky mletá skořice
1/3 šálku citronová šťáva
1/2 lžičky mletý kmín
1 šálek pomerančová šťáva
1/2 lžičky mletý hřebíček
1/2 lžičky mletý černý pepř
1 lžíce semínka annatta

Postup přípravy receptu

  1. Příprava marinády:

  2. Pro přípravu marinády smícháme citronovou a pomerančovou štávu, česnek, mleté annatto (můžeme nahradit paprikou), oregano, kmín, hřebíček, skořici a podle chuti osolíme a opepříme

  3. Příprava masa:

  4. Kuře rozporcujeme na 8 délů a ty rozložíme do mělkého pekáčku a zalijeme připravenou ovocnou marinádou. Necháme odležet v chladničce přes noc nebo alespoň 6-8 hodin. Během marinování kuře nejméně jednou v marinádě obrátíme

  5. Marinované porce kuřete vložíme do alobalu po 4 kouscích do každého balíčku. Zbytek marinády rovnoměrně rozdělíme a zalijeme jí maso ve fólii. Balíčky pečlivě zabalíme, aby marináda nevytékala

  6. Vodu v parním hrnci přivedeme k varu, balíčky s kuřetem dáme na pařák a stáhneme plamen, aby se voda vařila jen mírně. Kuře vaříme v páře asi 1 a půl hodiny. Průběžně kontrolujeme množství vody v parním hrnci i podle potřeby doléváme

  7. Podáváme v nahřátých miskách se štávou, která zůstane v alobalu. Vhodnou přílohou jsou ohřáté tortilly.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!