Srnčí steaky na grilu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
0 lžiček francouzská hořčice
1 lžička cukr moučka
1 list bobkový list
1 dl červené víno
2 lžíce slunečnicový olej
1 lžíce červený vinný ocet
2 snítky čerstvý tymián
4 snítky čerstvá petrželka
4 ks srnčí steaky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do sklenice se šroubovacím uzávěrem dáme červené víno, olej, vinný ocet, nakrájenou cibuli, čerstvou petrželku, tymián, bobkový list, hořčici a podle chuti sůl a mletý černý pepř. Sklenicí několikrát zatřepeme, aby se všechny ingredience spojily.

  2. Srnčí maso položíme na mělký talíř, přelijeme ho připravenou marinádou, přikryjeme a necháme v lednici uležet nejlépe přes noc. Občas maso v marinádě obrátíme.

  3. Maso opékáme nad rozžhaveným dřevěným uhlím po každé straně 2 minuty. Potom maso přesuneme na místo s méně silným žárem a pokračujeme v pečení dalších 5 - 10 minut na každé straně podle toho, jak máme rádi steaky propečené. Zda je maso propečené, poznáme tak, že do něj píchneme špičkou nože. Pokud ze steaku vyteče růžová tekutina není ještě hotový, jakmile vyteče bezbarvá šťáva, můžeme ho vyjmout z grilu.

  4. Srnčí steaky na grilu podáváme nejlépe s pečenými brambory ve slupce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!