Jogurtová buchta s mramorem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
1 kelímek tvaroh
3 lžíce cukr moučka
1/2 kelímku cukr krystal
2 kelímky kysaná smetana
1 kelímek polohrubá mouka
1 kelímek velký jogurt

Postup přípravy receptu

  1. K přípravě těsta nepoužíváme váhu, ale kelímek od jogurtu, který ani nemusíme vymývat

  2. Všechny přísady na těsto zamícháme a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, příp. vymazaný tukem a vysypaný moukou. Použitím různé příchuti jogurtu získáme vždy jinou vůni a chuť koláče

  3. V misce si vyšleháme tvaroh a malé kelímky kysané smetany s cukrem a lžící pocákáme povrch neupečeného koláče. Nejlépe náplň nakapeme na více míst na plechu a pak nožem projedeme těsto cik cak a vytvoříme jednoduchý mramor

  4. Povrch můžeme také posypat jakýmkoliv čerstvým nebo kompotovaným ovocem a máme zase jiný moučník. Výborný je studený, ale i ještě teplý podávaný s horkým kakaem

  5. Jogurtovou buchtu s mramorem pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi půl hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!