Jogurtová crostata s marmeládou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
60 g máslo
marmeláda
350 g hladká mouka
1 lžička citronová kůra
1 lžička kypřící prášek do pečiva
100 g třtinový cukr
120 g bílý smetanový jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Z prosáté mouky, prášku do pečiva, vejce, jogurtu, cukru, soli, nakrájeného studeného másla a nastrouhané citronové kůry vypracujeme těstový bochníček, který necháme odpočinout půl hodiny v lednici

  2. Z těsta odebereme kousek, ze kterého vyválíme mřížky na přikrytí. Z většího těsta vyválíme tvar naší kulaté formy, kterou jsme vyložili pečicím papírem. Těsto potřeme větší vrstvou marmelády podle chuti a marmeládu přikryjeme mřížkami

  3. Pečeme asi 30 - 35 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Crostatu necháme po upečení vychladnout

  4. Jogurtovou crostatu s marmeládou podle chuti pocukrujeme a podáváme u kávy a čaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!