Jogurtová citronová zmrzlina recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

200 g cukr moučka
500 ml bílý jogurt
2 ks šťáva z citronu
2 ks bio citron
2 ks dužina z citronu

Postup přípravy receptu

  1. Nastrouháme kůru z bio citronu, ale není podmínkou, můžeme použít i obyčejné citrony, jen je musíme důkladně omýt. Dáme pozor, abychom nenastrouhali i bílou část citronové kůry, protože ta je výrazně hořká

  2. Do mísy dáme cukr moučka, nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, citronovou dužinu, hustý bílý neochucený domácí jogurt nebo jogurt řeckého typu a všechno spolu dobře vyšleháme na jednolitý krém, který na noc odložíme do mrazničky, netřeba vůbec promíchávat jako při přípravě jiných zmrzlin. Postačí však i 4 hodiny mrazení a máme zmrzlinu hotovou

  3. Jogurtovou citronovou zmrzlinu vybereme z mrazničky, necháme chvilku povolit při pokojové teplotě a můžeme servírovat. Recept je opravdu jednoduchý, velmi chutný a určený pro milovníky osvěžující výrazné citronové chuti a jogurtu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!