Srnčí ragú na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cukr
50 g olej
40 g sůl
0 dl ocet
100 g cibule
100 g celer
50 g citron
100 g mrkev
100 g petržel
100 g rajčatový protlak
150 g perník na strouhání
2 dl červené víno
100 g švestková povidla
100 g brusinkový kompot
1500 g srnčí přední bez kosti
podle chuti
jalovec
bobkový list
nové koření
celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí plec vykostíme, odblaníme, opláchneme a nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Očištěnou cibuli a kořenovou zeleninu společně s cukrem a divokým kořením restujeme na oleji dozlatova. Přidáme rajčatový protlak, ocet, na plátky nakrájený citron a maso. Orestujeme, podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme doměkka.

  3. Po změknutí maso vyjmeme. Šťávu zahustíme nastrouhaným perníkem. Přidáme švestková povidla, brusinkový kompot a povaříme. Hotovou omáčku přecedíme přes jemný cedník. Srnčí ragú ochutíme a na závěr přidáme červené víno.

  4. Srnčí ragú na víně podáváme teplé. Jako příloha se hodí Karlovarský knedlík, smažené bramborové krokety nebo bílé pečivo, ale já si k tomu dělám knedlík gurmánský.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!