Srnčí ragú na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g cukr 50 g olej 40 g sůl 0 dl ocet 100 g cibule 100 g celer 50 g citron 100 g mrkev 100 g petržel 100 g rajčatový protlak 150 g perník na strouhání 2 dl červené víno 100 g švestková povidla 100 g brusinkový kompot 1500 g srnčí přední bez kosti podle chuti jalovec bobkový list nové koření celý pepř
Postup Srnčí ragú na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Srnčí plec vykostíme, odblaníme, opláchneme a nakrájíme na drobné kostičky.
Očištěnou cibuli a kořenovou zeleninu společně s cukrem a divokým kořením restujeme na oleji dozlatova. Přidáme rajčatový protlak, ocet, na plátky nakrájený citron a maso. Orestujeme, podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme doměkka.
Po změknutí maso vyjmeme. Šťávu zahustíme nastrouhaným perníkem. Přidáme švestková povidla, brusinkový kompot a povaříme. Hotovou omáčku přecedíme přes jemný cedník. Srnčí ragú ochutíme a na závěr přidáme červené víno.
Srnčí ragú na víně podáváme teplé. Jako příloha se hodí Karlovarský knedlík, smažené bramborové krokety nebo bílé pečivo, ale já si k tomu dělám knedlík gurmánský.