Vepřové na bylinkách s pyré s česnekem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 paličky česnek sůl 600 g brambory 1 ks cibule tymián rozmarýn šalvěj 50 ml olivový olej 200 ml slunečnicový olej 1 lžíce hrubozrnná hořčice 300 ml Alpro Original 300 ml Alpro Cuisine 4 ks steak z vepřové pečeně
Postup Vepřové na bylinkách s pyré s česnekem
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si dáme vařit brambory na bramborovou kaši. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dorůžova na olivovém oleji, přidáme 3 rozdrcené stroužky česneku, lehce zaprášíme moukou, orestujeme a přilijeme Alpro Cuisine a Alpro Original. Vzniklou omáčku důkladně provaříme, dochutíme solí a pepřem a přidáme hrubozrnnou hořčici
Zbylé stroužky česneku v malém rendlíčku zalijeme olejem a na mírném plameni necháme lehce probublávat, dokud se nám česnek neuvaří a nezesládne. Olej slijeme a stroužky česneku vmícháme do bramborové kaše připravené z uvařených brambor
Steaky z vepřového (1 steak asi 150 g) osolíme, obalíme v nasekaných bylinkách, opepříme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi ze všech stran. Následně necháme dojít v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 10 minut
Vepřové na bylinkách servírujeme společně s bramborovo-česnekovým pyré a omáčkou
Partnerem receptu je Alpro
var _gde_ohcnfjhusa = new Image(1,1)
},{"@type": "HowToStep
_gde_ohcnfjhusa.src='http://cz.hit.gemius.pl/redot.gif?l=8/tstamp='+(new Date()).getTime()+'/id=bazrQIbsgI34v7bMrVpGeLbtDot8TI7syOCaCbFJWcX.i7/stparam=ohcnfjhusa/fastid=mkvlkqvkozqmtghtxsletpinbmnp
},{"@type": "HowToStep
//-->