Vepřové na bylinkách s pyré s česnekem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 paličky česnek
sůl
600 g brambory
1 ks cibule
tymián
rozmarýn
šalvěj
50 ml olivový olej
200 ml slunečnicový olej
1 lžíce hrubozrnná hořčice
300 ml Alpro Original
300 ml Alpro Cuisine
4 ks steak z vepřové pečeně

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si dáme vařit brambory na bramborovou kaši. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme dorůžova na olivovém oleji, přidáme 3 rozdrcené stroužky česneku, lehce zaprášíme moukou, orestujeme a přilijeme Alpro Cuisine a Alpro Original. Vzniklou omáčku důkladně provaříme, dochutíme solí a pepřem a přidáme hrubozrnnou hořčici

  2. Zbylé stroužky česneku v malém rendlíčku zalijeme olejem a na mírném plameni necháme lehce probublávat, dokud se nám česnek neuvaří a nezesládne. Olej slijeme a stroužky česneku vmícháme do bramborové kaše připravené z uvařených brambor

  3. Steaky z vepřového (1 steak asi 150 g) osolíme, obalíme v nasekaných bylinkách, opepříme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi ze všech stran. Následně necháme dojít v troubě předehřáté na 200 °C přibližně 10 minut

  4. Vepřové na bylinkách servírujeme společně s bramborovo-česnekovým pyré a omáčkou

  5. Partnerem receptu je Alpro

  6. var _gde_ohcnfjhusa = new Image(1,1)

  7. },{"@type": "HowToStep

  8. _gde_ohcnfjhusa.src='http://cz.hit.gemius.pl/redot.gif?l=8/tstamp='+(new Date()).getTime()+'/id=bazrQIbsgI34v7bMrVpGeLbtDot8TI7syOCaCbFJWcX.i7/stparam=ohcnfjhusa/fastid=mkvlkqvkozqmtghtxsletpinbmnp

  9. },{"@type": "HowToStep

  10. //-->


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!