Vepřové na česneku se žampiony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
hořčice
320 g žampiony
masový vývar
mletý černý pepř
600 g vepřová krkovice
0,5 sklenek bíle suché víno

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou krkovici nakrájíme na 4 plátky. Maso opláchneme studenou vodou, osušíme a jemně naklepeme. Plátky masa potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky

  2. Na oleji opražíme česnek a přidáme žampiony, které prudce osmažíme. Žampiony podlijeme vínem, které necháme vyprchat. Přidáme plátky masa, osmažíme z obou stran, potom podlijeme vývarem, přikryjeme a pomalu dusíme s přiléváním vývaru do změknutí

  3. Vepřové na česneku se žampiony podáváme k hlavnímu chodu s oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!