Srnčí kýta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg slanina
1 lžíce sůl
20 dkg máslo
2 ks citron
3 lžíce koňak
4 lžíce zavařené brusinky
2 lžíce tmavá jíška
1 kg srnčí kýta

Postup přípravy receptu

  1. Z kýty vyřízneme kost a maso zbavíme blan, posolíme, hustě protáhneme slaninou, vložíme do pekáče a polijeme rozpuštěným máslem.

  2. Pod poklicí pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 45 minut. Zprvu pečeme ve vlastní šťávě, potom pekáč odklopíme a za stálého polévání horkou vodou a potírání máslem upečeme kýtu dorůžova. Upečenou kýtu vyndáme, do šťávy zamícháme trochu masového výtažku, hnědou jíšku a 2 - 3 lžíce koňaku.

  3. Srnčí kýtu nakrájíme na porce a trochu potřeme šťávou. Na talíři ozdobíme košíčky vyřezanými z citronu a naplněnými zavařenými brusinkami. Srnčí kýtu podáváme s brambory nebo tmavým pečivem. Zbytek šťávy podáváme v omáčníku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!