Srnčí játra ve smetanové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina sůl 1 dl vývar 5 dl mléko 1 lžíce víno 125 ml kysaná smetana citronová šťáva mletý černý pepř 500 g srnčí játra
Postup Srnčí játra ve smetanové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Játra naložíme na několik hodin do mléka. Pak je vyjmeme, otřeme suchou utěrkou, stáhneme z nich blánu a protkneme je nudličkami slaniny.
Na rozpáleném omastku játra rychle z obou stran opečeme, zalijeme vývarem a podusíme doměkka. Když jsou srnčí játra měkká, zalijeme je smetanou a citrónovou šťávou a ještě chvíli podusíme. Srnčí játra ve smetanové omáčce dochutíme solí, pepřem a vínem.
Srnčí játra ve smetanové omáčce podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.