Srnčí játra ve smetanové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
sůl
1 dl vývar
5 dl mléko
1 lžíce víno
125 ml kysaná smetana
citronová šťáva
mletý černý pepř
500 g srnčí játra

Postup přípravy receptu

  1. Játra naložíme na několik hodin do mléka. Pak je vyjmeme, otřeme suchou utěrkou, stáhneme z nich blánu a protkneme je nudličkami slaniny.

  2. Na rozpáleném omastku játra rychle z obou stran opečeme, zalijeme vývarem a podusíme doměkka. Když jsou srnčí játra měkká, zalijeme je smetanou a citrónovou šťávou a ještě chvíli podusíme. Srnčí játra ve smetanové omáčce dochutíme solí, pepřem a vínem.

  3. Srnčí játra ve smetanové omáčce podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!