Kuřecí řízek s bramborovo-okurkovým salátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 0,5 hrnečků olej sůl sůl 2 ks vejce 2 hrnky strouhanka 1 kg brambory 2 hrnky voda 2 lžíce cukr moučka 1 hrnek hladká mouka 1 hrst petrželová nať 1 ks salátová okurka 1 ks červená cibule mletý černý pepř 600 g kuřecí stehenní řízek
Postup Kuřecí řízek s bramborovo-okurkovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Salátové brambory uvaříme v celku ve slupce a necháme zchladnout. Brambory poté oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na struhadle nastrouháme salátovou okurku na tenká kolečka. Červenou cibuli nakrájíme nadrobno. Petrželovou nať nasekáme na jemno a vše dáme do mísy
Bramborovo-okurkový salát osolíme a silně opepříme, zakápneme olejem a balsamikovým octem. Zaprášíme cukrem moučka, zalijeme trochou ledové vody a vše v míse důkladně, ale opatrně promísíme. Pokud je potřeba, salát dochutíme a dáme vychladit do lednice
Stehenní kuřecí řízky jemně rozklepeme přes potravinářskou fólii a osolíme. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. V rozpáleném oleji na pánvi osmažíme dozlatova a skvělý oběd je na světě
Kuřecí řízek podáváme s bramborovo-okurkovým salátem k obědu nebo večeři.