Kuřecí řízek s bramborovo-okurkovým salátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

0,5 hrnečků olej
sůl
sůl
2 ks vejce
2 hrnky strouhanka
1 kg brambory
2 hrnky voda
2 lžíce cukr moučka
1 hrnek hladká mouka
1 hrst petrželová nať
1 ks salátová okurka
1 ks červená cibule
mletý černý pepř
600 g kuřecí stehenní řízek

Postup přípravy receptu

  1. Salátové brambory uvaříme v celku ve slupce a necháme zchladnout. Brambory poté oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na struhadle nastrouháme salátovou okurku na tenká kolečka. Červenou cibuli nakrájíme nadrobno. Petrželovou nať nasekáme na jemno a vše dáme do mísy

  2. Bramborovo-okurkový salát osolíme a silně opepříme, zakápneme olejem a balsamikovým octem. Zaprášíme cukrem moučka, zalijeme trochou ledové vody a vše v míse důkladně, ale opatrně promísíme. Pokud je potřeba, salát dochutíme a dáme vychladit do lednice

  3. Stehenní kuřecí řízky jemně rozklepeme přes potravinářskou fólii a osolíme. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. V rozpáleném oleji na pánvi osmažíme dozlatova a skvělý oběd je na světě

  4. Kuřecí řízek podáváme s bramborovo-okurkovým salátem k obědu nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!