Kuřecí řízek na ovoci recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
100 g strouhanka
1 kelímek mléko
2 ks jablko
pepř
olivový olej
1/2 kelímku kysaná smetana
4 ks kuřecí řízek
8 ks švestka
směs řeckých bylinek

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso očistíme, omyjeme a necháme okapat. Osolíme, mírně opepříme a posypeme směsí řeckých bylinek. Zakapeme olivovým olejem a necháme uležet

  2. Připravené maso na řízky obalíme ve strouhance, pak namáčíme v našlehaném vajíčku a klademe do malého množství (1 - 2 lžíce) rozpáleného oleje ve vyšším kastrolu. Přikryjeme poklicí. Jakmile se zbarví okraje řízků, otočíme je a necháme pod poklicí opékat z druhé strany

  3. Po opečení řízky přendáme na talíř, do kastrolu dáme lžíci másla, vsypeme na proužky nakrájenou cibuli a promícháme. Přidáme půlky loupaných švestek a na čtvrtky nakrájená jablka. Navrch položíme zpět upečené řízky, přikryjeme poklicí a necháme prohřívat asi 5 minut. Nakonec přidáme smetanu smíchanou s mlékem. Osolíme, přisypeme řecké bylinky a prohřejeme

  4. Hotové řízky na ovoci se smetanovou omáčkou zdobíme čerstvými bylinkami. Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!