Srnčí balíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
2 lžíce plnotučná hořčice
10 plátků anglická slanina
3 ks střední cibule
6 plátků srnčí maso
podle chuti
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Srnčí maso odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme. Každý plátek osolíme, opepříme, potřeme česnekem, hořčicí a skládáme na sebe tak, že dáme plátek masa, poklademe jej nakrájenou cibulí na kolečka, plátkem slaniny, přidáme další plátek a postup opakujeme. Dáme na sebe nejlépe pět nebo šest plátků - poslední otočíme natřenými ingrediencemi dolů. Pak plátky masa zavážeme provázkem do balíčku, tak asi jako balík.

  2. Celý balíček zprudka opečeme, aby se maso uzavřelo, přendáme na pekáček, podlejeme a upečeme.

  3. Hotové srnčí balíčky krájíme napříč a podáváme nejlépe s rýží nebo i s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!