Srbské rizoto recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

50 g slanina
sůl
1 ks cibule
kečup
250 g rýže
300 g vepřová plec
50 g tvrdý sýr
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Slaninu a maso nakrájíme na kousky. Rýží přepereme a spaříme vroucí vodou

  2. V hrnci do trouby vyškvaříme slaninu. Vsypeme cibuli a maso a osmahneme dozlatova. Základ srbského rizota zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a dusíme do poloměkka. Pak vsypeme rýži, osolíme, přilijeme horkou vodu, aby asi o 3 cm přesahovala rýži a v troubě dusíme zakryté doměkka

  3. Z srbského rizota tvoříme na talíře kopečky, které přelijeme kečupem a sypeme strouhaným sýrem. Srbské rizoto ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!