Srbské kotlety s paprikou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
500 ml vývar
1 ks cibule
1 ks zelená paprika
1 ks žlutá paprika
4 ks vepřová kotleta
2 lžíce rajský protlak
mletý černý pepř
200 g červená sterilovaná paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety očistíme, zlehka naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Sterilované papriky necháme okapat a nakrájíme na proužky. Čerstvé papriky zbavíme jadřinců a také nakrájíme na proužky

  2. Na oleji z obou stran maso opečeme a pak kotlety vyjmeme. Na vzniklém výpeku orestujeme klínky cibule a na proužky nakrájené papriky. K této směsi, za stálého míchání, přidáme rajčatový protlak a vše ještě krátce osmahneme. Zeleninu podlijeme vývarem, vložíme zpět opečené maso a zvolna dusíme doměkka

  3. Srbské kotlety s paprikou rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme vydušenou šťávou s paprikami a podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!