Brownies z červené řepy s čokoládovou polevou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 lžíce jablečný ocet
1 lžička mletá skořice
50 ml rostlinný olej
300 g celozrnná mouka
1 - 2 špetky mletý zázvor
0,5 kg červená řepa
1 balíček kypřící prášek do perníku
200 ml sojové mléko
80 g třtinový cukr
kokosový olej
vegan čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu očistíme, oloupeme, rozkrájíme a uvaříme doměkka. Uvařenou řepu slijeme, rozmixujeme s polovinou mléka a jablečným octem na kaši. Necháme vychladnout

  2. Připravíme si mísu, ve které smícháme mouku s práškem do perníku, kořením, cukrem a solí. Přidáme olej a zbylou polovinu sojového mléka. Těsto na brownies z červené řepy dobře promícháme a nakonec přimícháme rozmixovanou červenou řepu

  3. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem, těsto do něj vylijeme a rovnoměrně uhladíme. Brownies pečeme asi 35 minut na 180 °C

  4. Mezitím si připravíme čokoládovou polevu, stačí rozpustit čokoládu s trochou kokosového oleje. Polevou potřeme vychladlý moučník

  5. Brownies z červené řepy s čokoládovou polevou rozkrájíme na kostky a libovolně ozdobíme, můžeme použít ovoce i hoblinky čokolády apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!