Srbské rizoto Richarda Nováka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
1 ks rajče
2 ks mrkev
1 ks kapie
50 g eidam
mletý pepř
2 ks nakládané okurky
200 g vepřová plec
1 hrst mražený hrášek
1 hrnek dlouhozrnná rýže
1 lžíce mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Střední cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, rajčata, papriku, mrkev a maso na kostičky. Hrášek propereme a vše osolíme a opepříme

  2. Do hrnce nalijeme dva hrnky vody, osolíme a přidáme rýži. Vaříme podle návodu

  3. Mezitím na pánvi rozpálíme olej a osmahneme krátce cibulku. Přidáme maso, necháme zatáhnout, zaprášíme sladkou paprikou a pod pokličkou dusíme se zeleninou na mírném plameni do úplného změknutí

  4. Poté veškeré ingredience opatrně promícháme dohromady. Srbské rizoto podáváme sypané strouhaným sýrem a s nakládanou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!