Špenátové rolky s mozzarellou recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

2 špetky sůl
3 ks vejce
1 ks mozzarella
1 špetka muškátový oříšek
1 - 2 špetky mletý barevný pepř
400 g mražený listový špenát
rajčatové pesto

Postup přípravy receptu

  1. Na recept použijeme mražené špenátové listy (ne protlak). Špenát necháme povolit a pak z něj vymačkáme přebytečnou vodu. Překrájíme ho, aby byl jemnější. Lze pracovat i s čerstvým špenátem, který je třeba propláchnout, překrájet a nechat povolit na pánvi. Opět vymačkáme přebytečnou vodu

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh. Ke špenátu přidáme žloutky, sůl, pepř a muškátový oříšek (jen malou špetku). Nakonec vmícháme tuhý bílkový sníh

  3. Na plech rozprostřeme pečící papír a špenátovou směs pomocí stěrky rovnoměrně rozetřeme po celé ploše. Základ na špenátovou rolku pečeme při 200 °C 20 minut

  4. Upečený plát necháme krátce vychladnout, pak ho rozkrájíme na 6 - 8 dílů a každý díl potřeme rajčatovým pestem. Do středu umístíme na jemné plátky nakrájenou mozzarellu a ihned smotáme. Pokud budeme pracovat s vlažným špenátovým plátem, měly by rolky hezky držet pohromadě

  5. Každou špenátovou rolku s mozzarellou šikmo překrojíme a ihned podáváme jako předkrm či chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!