Špenátové palačinky s parmazánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
5 dl mléko
150 g špenát
210 g hladká mouka
náplň
bešamel
200 g parmazán
podle potřeby
máslo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý špenát očistíme, překrájíme a krátce podusíme na troše másla.

  2. V míse promícháme uvedené množství vlažného mléka, hladkou mouku, celá vejce, podušený špenát a sůl. Těsto na špenátové palačinky dobře rozšleháme.

  3. Pánev s nepřilnavým povrchem pomažeme trochou oleje nebo másla a postupně na ní smažíme palačinky. Na každou palačinku použijeme jednu menší naběračku těsta. Smažíme 1 minutu z každé strany.

  4. Špenátové palačinky potřeme hotovým bešamelem, posypeme nahrubo nastrouhaným parmazánem, přeložíme a ihned podáváme.

  5. Zobrazit přes 110 dalších receptů pro palačinky!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!