Špenátové brambory na cibuli recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
500 g brambory
1 ks cibule
tymián
2 lžíce olivový olej
mletý pepř
sójová omáčka
1 svazek jarní cibulka
mletá sladká paprika
3 hrstě baby špenát

Postup přípravy receptu

  1. Nové brambory dobře očistíme a ve slupce je uvaříme doměkka. Brambory vaříme v osolené vodě. Poté je scedíme, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na čtvrtky

  2. Mezitím si nakrájíme jednu velkou cibuli na kolečka, jarní cibulku i s natí nadrobno. Špenátové lístky důkladně opláchneme, necháme okapat a překrájíme

  3. V hluboké a velké pánvi rozpálíme olej, vsypeme cibuli a dozlatova orestujeme. Pak přidáme brambory, zasypeme trochou soli, pepře, přidáme tymián a opékáme. Nakonec vhodíme špenát, který necháme povolit a smrsknout se, veškerou vodu vydusíme. Na závěr zakapeme sladkou sojovou omáčkou, posypeme trochou mleté papriky a máme hotovo

  4. Špenátové brambory na cibuli ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!