Špenátové knedlíky recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks vejce
125 ml mléko
50 g hladká mouka
tuk na vymazání
50 g anglická slanina
hrubá mouka na vysypání
50 g tvrdý sýr
1 lžíce strouhaná houska
130 g čerstvý listový špenát

Postup přípravy receptu

  1. Budeme potřebovat 3 hrnky o objemu 250 ml, které vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou

  2. Špenát očistíme, omyjeme a jemně usekáme. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo

  3. Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a za stálého míchání svaříme na středně hustou kaši. Odstavíme a necháme zpola vychladnout. Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých vyšleháme tuhý sníh

  4. Prochladlou kaši spojíme se žloutky, potom přidáme usekaný špenát, slaninu, sýr a strouhanou housku. Vše podle chuti osolíme a nakonec lehce vmícháme bílkový sníh

  5. Připravené hrnečky naplníme do 3/4 jejich výšky, pevně uzavřeme alobalem a vložíme do kastrolu s vroucí vodou. Zakryjeme pokličkou a při velmi mírném probublávání necháme asi 35 minut vařit. Potom hrnky vyjmeme, necháme 3 minuty odstát, ostrým nožem knedlíky oddělíme od stěn a vyklopíme

  6. Špenátové knedlíky se slaninou a sýrem nakrájíme na plátky a podáváme jako přílohou k uzenému masu nebo drůbeži pečené na česneku. Vhodným doplňkem je rajčatový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!