Špenátové fettuccine se slaninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
parmazán
pepř
olivový olej
200 g anglická slanina
1 balení špenátové fettucine

Postup přípravy receptu

  1. Špenátové fettuccine uvaříme al dente

  2. Během vaření si na pánvi osmahneme anglickou slaninu. Jakmile je slanina opečená, jak ji máme rádi, přidáme na pánvičku na pár sekund prolisovaný česnek. Ten nesmažíme, jen lehce orestujeme, ať se v jídle rozvine jeho vůně. Do pánvičky rychle přidáme uvařené těstoviny a trochu strouhaného sýra

  3. Špenátové fettuccine na pánvičce párkrát prohodíme (promícháme). Ihned servírujeme posypané parmazánem. Kdo má rád, přidá pepř a sůl. (Se solí opatrně, těstoviny a slanina již sůl obsahují).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!