Špenátové noky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
80 g solamyl
75 g parmazán
400 g listový špenát
800 g brambory (moučné)

Postup přípravy receptu

  1. Moučné brambory uvaříme ve slupce. Špenávoté listy podle potřeby zbavíme dlouhých stonků a listy spaříme v osolené vodě. Scedíme je a při tom je chladíme studenou vodou. Z listů opatrně vymačkáme vodu a nakrájíme je nahrubo. Parmazán nastrouháme. Česnek očistíme a nastrouháme.

  2. Uvařené brambory zchladíme a prolisujeme nebo nastrouháme. Přidáme k nim vejce, mouku, solamyl, sůl, parmazán a česnek. Těsto zpola vypracujeme, přidáme i nakrájený špenát a těsto opatrně vypracujeme. Připravené těsto na noky necháme asi 10 minut uležet.

  3. Do hrnce dáme vařit větší množství vody, kterou osolíme. Z těsta lžící tvarujeme noky, které opatrně vkládáme do vroucí osolené vody. Noky vaříme asi 10 minut.

  4. Špenátové noky podáváme s vhodným hlavním chodem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!