Bramborový moučník s tvarohem a borůvkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
7 dkg cukr krystal
2 ks vanilkový cukr
20 dkg polohrubá mouka
1 lžíce kukuřičný škrob
7 dkg vepřové sádlo
10 dkg vařené brambory ve slupce
1 ks kypřící práček
500 g tvaroh 1,1 % tuku
10 hrstí zahradní borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si tvaroh. Rozšleháme jej s oběma cukry, vejcem a škrobem. Vařečkou lehce vmícháme borůvky

  2. Uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Dáme je do mísy, přidáme sádlo pokojové teploty (z kelímku), vejce a cukr. Směs vymícháme vařečkou a po částech zapracováváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Ke konci míchání se těsto přestane lepit na mísu. Takto vymíchané těsto rukama roztlačíme do vymazané pečící formy a vytlačíme vyvýšené okraje

  3. Na těsto rovnoměrně rozetřeme tvaroh s borůvkami a dáme péci do trouby na 45 - 50 minut při teplotě 160 °C

  4. Velikost formy použijeme 20 x 30 cm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!