Bramborový moučník s tvarohem a borůvkami recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 7 dkg cukr krystal 2 ks vanilkový cukr 20 dkg polohrubá mouka 1 lžíce kukuřičný škrob 7 dkg vepřové sádlo 10 dkg vařené brambory ve slupce 1 ks kypřící práček 500 g tvaroh 1,1 % tuku 10 hrstí zahradní borůvky
Postup Bramborový moučník s tvarohem a borůvkami
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si tvaroh. Rozšleháme jej s oběma cukry, vejcem a škrobem. Vařečkou lehce vmícháme borůvky
Uvaříme brambory ve slupce a necháme je vychladnout. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Dáme je do mísy, přidáme sádlo pokojové teploty (z kelímku), vejce a cukr. Směs vymícháme vařečkou a po částech zapracováváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Ke konci míchání se těsto přestane lepit na mísu. Takto vymíchané těsto rukama roztlačíme do vymazané pečící formy a vytlačíme vyvýšené okraje
Na těsto rovnoměrně rozetřeme tvaroh s borůvkami a dáme péci do trouby na 45 - 50 minut při teplotě 160 °C
Velikost formy použijeme 20 x 30 cm.