Bramborový nákyp s brokolicí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
150 g šunka
500 g brambory
majoránka
400 g brokolice
2 ks dalamánek
mletý pepř
muškátový oříšek
125 g přepuštěné máslo
čerstvá petrželka
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a prolisujeme. Dalamánky namočíme do vody, vejce rozklepneme, žloutky od bílků oddělíme a z bílků našleháme tuhý sníh. Brokolici rozdělenou na růžičky povaříme asi 5 minut ve vodě. Šunku nakrájíme na proužky

  2. Přepuštěné máslo ušleháme do pěny, žloutky, dalamánky a brambory smícháme, přidáme brokolici, šunku a našlehané bílky. Směs na bramborový nákyp s brokolicí okořeníme solí, pepřem, muškátem, majoránkou a přidáme ještě nasekanou petrželku

  3. Směs dáme do vymazané a vysypané zapékací misky a dáme zapéci. Nákyp pečeme na 180 °C cca 45 minut

  4. Bramborový nákyp s brokolicí podáváme jako hlavní chod, ke kterému se hodí přikusovat sterilovaná okurka, ale i podávat zeleninový salát

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!