Bramborový krém recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
300 g brambory
kmín
pažitka
500 ml voda
1 ks bobkový list
1 hrst čerstvé houby
150 g řapíkatý celer
mletý černý pepř
1 lžíce hrubozrnná hořčice
100 ml jogurt light
2 lžíce sušená zeleninová směs Horalka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, řapíkatý celer a houby očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory a celer zalijeme vodou (asi 400 ml), přidáme sůl, bobkový list, sušenou Horalku a vše přivedeme k varu. Pak vmícháme hrubozrnnou hořčici, špetku drceného kmínu a zvolna vaříme doměkka

  2. V jiném malém kastrůlku povaříme ve 250 ml vody osolené, opepřené a okmínované houby. Houby vaříme asi 15 - 20 minut a podle potřeby přiléváme vodu. Pak houby scedíme a vymačkáme. Do polévky budeme potřebovat kvůli snášenlivosti pouze vývar z hub, který je oproti celým houbám lépe tolerován

  3. Když je zelenina měkká, odstraníme bobkový list a vše rozmixujeme tyčovým mixerem, přilijeme vývar z hub a podle potřeby dochutíme

  4. Bramborový krém s celerem rozdělíme na porce, na talíři ozdobíme lžící bílého jogurtu a posypeme pažitkou. Bramborový krém podáváme s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!