Špenátové lasagne recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček lasagne
náplň 1
2 stroužky česnek
50 g smetana
400 g mražený listový špenát
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
náplň 2
2 ks vejce
100 g smetana
50 g parmazán
250 g polotučný tvaroh
podle potřeby
máslo
eidam
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Vhodnou obdélníkovou pečící formu vymažeme máslem a na dno vložíme plátky lasagní. Lasagne nepředvařujeme, pokud to není výslovně uvedeno na obalu.

  2. Nejprve si připravíme špenátovou náplň. Mražený špenát necháme trochu rozmrazit a poté ho krátce podusíme na olivovém oleji. Přidáme prolisovaný česnek, případně smetanu a dochutíme pepřem a solí.

  3. Tvarohovou náplň připravíme rozšleháním tvarohu, parmazánu, vejce a smetany. Pokud nemáme tvaroh, můžeme použít ricottu.

  4. Troubu předehřejeme na 200 °C. Na vrstvu lasagní rozetřeme část špenátové náplně, na ni část tvarohové náplně a přikryjeme další vrstvou lasagní. Takto pokračujeme, dokud máme ingredience. Vrchní vrstvou by měl být špenát. Podle chuti tuto vrstvu můžeme posypat strouhaným eidamem. Pro zjemnění navrch přidáme pár kousků másla.

  5. Špenátové lasagne zapékáme asi 40 minut. Vhodnou přílohou je rajčatový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!