Nakládaná červená řepa recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 3 lžíce cukr 1/4 lžičky sůl sůl 2 šálky ocet 2 lžičky fenykl 100 g křen 2 listy bobkový list 1500 g červená řepa 1/2 lžičky drcený černý pepř 1/2 lžičky drcený bílý pepř
Postup Nakládaná červená řepa
Postup přípravy receptu
-
Bulvy červené řepy dobře omyjeme a vložíme do většího hrnce. Zalijeme vodou a vaříme doměkka. Potom řepu scedíme a přelijeme studenou vodou. Oloupeme a nakrájíme na kostičky
Dále připravíme nálev. V octu rozmícháme cukr, sůl, koření, a dolijeme vodou na potřebné množství, abychom mohli zalít celou připravenou řepu. Nálev necháme projít varem
Nakrájenou řepu vložíme do sklenic, přelijeme hotovým horkým nálevem tak, aby byla zcela ponořena a přidáme na hrubé nudličky nakrájený křen
Řepa může v nálevu zůstat pouhých 24 hodin, aby získala skvělou chuť. Nakládanou řepu podáváme jako přílohu ke grilovaným a pečeným masům všech typů
Foto: Shutterstock.com