Nakládaná červená řepa recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
1/4 lžičky sůl
sůl
2 šálky ocet
2 lžičky fenykl
100 g křen
2 listy bobkový list
1500 g červená řepa
1/2 lžičky drcený černý pepř
1/2 lžičky drcený bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Bulvy červené řepy dobře omyjeme a vložíme do většího hrnce. Zalijeme vodou a vaříme doměkka. Potom řepu scedíme a přelijeme studenou vodou. Oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Dále připravíme nálev. V octu rozmícháme cukr, sůl, koření, a dolijeme vodou na potřebné množství, abychom mohli zalít celou připravenou řepu. Nálev necháme projít varem

  3. Nakrájenou řepu vložíme do sklenic, přelijeme hotovým horkým nálevem tak, aby byla zcela ponořena a přidáme na hrubé nudličky nakrájený křen

  4. Řepa může v nálevu zůstat pouhých 24 hodin, aby získala skvělou chuť. Nakládanou řepu podáváme jako přílohu ke grilovaným a pečeným masům všech typů

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!