Nakládaná rajčata recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
pepř
12 ks jarní cibulka
1 lžíce hnědý cukr
1 kg rajče (masitá)
4 lžíce bazalkový olej
1 lžíce lihový ocet
1/2 lžíce bylinky - sušené

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme je vnitřku se semeny. Cibulky oloupeme, cibuli odřízneme a rozpůlíme. Česnek oloupeme a nasekáme najemno. Připravíme si asi 4 malé zavařovací sklenice s víčky

  2. Troubu předehřejeme na 175 °C a vysoký plech naplníme asi do výšky 3 cm vodou

  3. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a cibuli s česnekem v něm krátce orestujeme. Přidáme rajčata, ocet, cukr, sůl a koření a pepř a za občasného mícháme směs přivedeme k varu. Pak zeleninu dusíme asi 15 minut. Občas mícháme. Po 15 minutách směs dochutíme a naplníme jí připravené zavařovací sklenice. Ty položíme na plech a dáme do trouby

  4. Jakmile začne rajčatová směs ve sklenicích vařit, snížíme teplotu na 150 °C a pečeme je dalších 30 minut

  5. Pak je necháme vychladit

  6. Foto: Profimedia.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!