Španělský ptáček v rozletu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 plátky slanina
2 ks vejce
1 ks cibule
1 ks párek
1 kostka masox
2 lžíce plnotučná hořčice
3 lžíce hladká mouka
1 ks sterilovaná okurka
500 g vepřové maso
3 lžíce tmavá jíška
podle potřeby
olej
studená voda
podle chuti
sůl
maggi
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso naklepeme, osolíme a lehce opepříme. Kupuji vepřové kostky na guláš. Velkou cibuli nakrájíme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme. Slaninu a sterilovanou okurku nakrájíme na kousky. Párek nakrájíme na kolečka.

  2. Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a potom k ní přihodíme maso a osmahneme. Přidáme plnotučnou hořčici, vše promícháme a přilijeme asi 1 litr horké vody a vaříme, dokud není maso měkké. Když nám maso změkne, tak do omáčky přihodíme pokrájená vejce, slaninu, okurku, párek a masox. Povaříme asi 15 minut.

  3. Potom smícháme studenou vodu s 3 lžícemi hladké mouky, nalijeme do omáčky a povaříme dalších 10 minut. Pro tmavší vzhled omáčky ještě přidávám asi 3 polévkové lžíce tmavé instantní jíšky, ale nemusí být. Omáčku ještě dosolíme a dochutíme maggi.

  4. Španělského ptáčka v rozletu podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!