Španělský ptáček v rozletu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 plátky slanina 2 ks vejce 1 ks cibule 1 ks párek 1 kostka masox 2 lžíce plnotučná hořčice 3 lžíce hladká mouka 1 ks sterilovaná okurka 500 g vepřové maso 3 lžíce tmavá jíška podle potřeby olej studená voda podle chuti sůl maggi mletý černý pepř
Postup Španělský ptáček v rozletu recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso naklepeme, osolíme a lehce opepříme. Kupuji vepřové kostky na guláš. Velkou cibuli nakrájíme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme. Slaninu a sterilovanou okurku nakrájíme na kousky. Párek nakrájíme na kolečka.
Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a potom k ní přihodíme maso a osmahneme. Přidáme plnotučnou hořčici, vše promícháme a přilijeme asi 1 litr horké vody a vaříme, dokud není maso měkké. Když nám maso změkne, tak do omáčky přihodíme pokrájená vejce, slaninu, okurku, párek a masox. Povaříme asi 15 minut.
Potom smícháme studenou vodu s 3 lžícemi hladké mouky, nalijeme do omáčky a povaříme dalších 10 minut. Pro tmavší vzhled omáčky ještě přidávám asi 3 polévkové lžíce tmavé instantní jíšky, ale nemusí být. Omáčku ještě dosolíme a dochutíme maggi.
Španělského ptáčka v rozletu podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.