Sekaná tety Majky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
40 g sůl
4 ks vejce
1 ks cibule
1 hrneček voda
8 hrstí hrubá mouka
muškátový oříšek
muškátový květ
500 g hovězí maso
mletý zázvor
500 g vepřové maso
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové i hovězí maso 2x umeleme. Můžeme koupit i hotové mleté maso. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. Všechny suroviny dáme do mísy a důkladně prohněteme. Mokrýma rukama vytvoříme v pekáči šišku. Sekanou podlijeme vodou a přikrytou pečeme přibližně 1 hodinu na 220 °C

  3. Sekanou tety Majky podáváme s přílohou podle chuti. Je dobrá teplá i studená. Studená sekaná je dobrá s chlebem a hořčicí ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!