Sekaná se žampiony a okurkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 lžíce olej
sůl
2 ks vejce
1 ks cibule
1 ks houska
200 g žampiony
1/2 lžičky citronová kůra
mletý bílý pepř
150 - 200 g anglická slanina
1 ks salátová okurka
1 lžíce dijonská hořčice
750 g mleté maso (směs)
tuk 100 % na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Včerejší housku nakrájíme na kostky a zalijeme vodou. Žampiony očistíme, nakrájíme na čtvrtky a osmahneme je na rozpáleném oleji. Osolíme i opepříme a necháme vychladnout. Mladou salátovou okurku nakrájíme na silnější nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Housku vymačkáme a důkladně promícháme (rukama prohněteme) s mletým masem, vejci, cibulí a hořčicí. Masovou směs ochutíme solí, pepřem a citronovou kůrou. Nakonec vmícháme studené žampiony i nudličky okurky a rukama vytvoříme "šišku"

  3. Sekanou pečeni obalíme plátky anglické slaniny a přeneseme ji do vymaštěného pekáče. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut na 200 °C. Pokud se sekaná během pečení připaluje, podlijeme ji troškou horké vody. Před koncem pečení sekanou přikryjeme alobalem

  4. Sekanou se žampiony a okurkou podáváme s vařenými brambory přelitými rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!