Špalíčky z uzeného masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej na smažení
800 g uzené maso
trojobal
1 ks vejce
60 g strouhanka
15 g hladká mouka
omáčka
15 g máslo
100 ml mléko
2 ks žloutky
1-2 lžíce kysaná smetana
20 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme z másla, mouky a mléka jemnou bešamelovou omáčku. Přimícháme žloutky, kysanou smetanu a necháme vychladnout.

  2. Uzené maso uvaříme a vychladlé nakrájíme na drobounko. Poté smícháme se studeným bešamelem a ze vzniklé hmoty tvoříme válečky, které obalíme nejdříve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance - klasický trojobal.

  3. Smažíme v rozpáleném oleji.

  4. Podáváme s bramborovou kaší a kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!