Vepřová krkovice se špenátem a špalíčky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek 2 stroužky česnek sůl sůl 1 dl mléko 1 lžička kmín 1 balíček špenát 1 lžíce hladká mouka 100 g tuk na pečení mletý černý pepř 6 plátků vepřová krkovice 1 balíček bramborové těsto v prášku
Postup Vepřová krkovice se špenátem a špalíčky
Postup přípravy receptu
-
Pekáč vymažeme tukem. Já používám téměř na všechno Ramu. Do pekáče vložíme plátky krkovice.Posolíme, okmínujeme, potřeme prolisovaným česnekem a pečeme pozvolna do změknutí asi 1h. Během pečení maso obracíme a podléváme vodou
Špenát nerozmrazujeme. Necháme na mírném ohni, za stálého míchání, rozpustit v hrnci.Přidáme 2 stroužky česneku utřeného se solí. V mléce rozkvedláme mouku a vajíčko, vmícháme do špenátu a 2 minuty povaříme. Můžeme i opepřit
Těsto na špalíčky připravíme jednoduše podle návodu na sáčku. Vypracované těsto necháme uležet 5 min, rozdělíme ho na 4 válečky, ze kterých nakrájíme špalíky.Ty vaříme ve vroucí a osolené vodě 5 minut
Hotové špalíčky a špenát poléváme výpekem z krkovice, nebo můžeme vylepšit cibulkou, osmaženou dozlatova na másle.