Vepřová krkovice se špenátem a špalíčky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
2 stroužky česnek
sůl
sůl
1 dl mléko
1 lžička kmín
1 balíček špenát
1 lžíce hladká mouka
100 g tuk na pečení
mletý černý pepř
6 plátků vepřová krkovice
1 balíček bramborové těsto v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč vymažeme tukem. Já používám téměř na všechno Ramu. Do pekáče vložíme plátky krkovice.Posolíme, okmínujeme, potřeme prolisovaným česnekem a pečeme pozvolna do změknutí asi 1h. Během pečení maso obracíme a podléváme vodou

  2. Špenát nerozmrazujeme. Necháme na mírném ohni, za stálého míchání, rozpustit v hrnci.Přidáme 2 stroužky česneku utřeného se solí. V mléce rozkvedláme mouku a vajíčko, vmícháme do špenátu a 2 minuty povaříme. Můžeme i opepřit

  3. Těsto na špalíčky připravíme jednoduše podle návodu na sáčku. Vypracované těsto necháme uležet 5 min, rozdělíme ho na 4 válečky, ze kterých nakrájíme špalíky.Ty vaříme ve vroucí a osolené vodě 5 minut

  4. Hotové špalíčky a špenát poléváme výpekem z krkovice, nebo můžeme vylepšit cibulkou, osmaženou dozlatova na másle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!