Špagety se sýrem a hruškou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 - 2 lžíce máslo
100 g niva
200 g špagety
citronová šťáva
1 lžička čerstvá petrželka
mletý černý pepř
1 ks větší hruška
200 ml smetana 31%
2 - 3 hrstě vlašké ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Česnek oloupeme a jemně usekáme. Sýr nastrouháme nahrubo. Hrušku očistíme, zbavíme jádřince, nakrájíme i se slupkou na kostky a zakapeme citronovou šťávou. Jádra vlašských ořechů usekáme nahrubo

  2. Na másle necháme zpěnit česnek, pak přidáme nastrouhanou nivu a jádra vlašských ořechů. Za stálého míchání přiléváme smetanu a zvolna vaříme tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí. Pak do omáčky vmícháme okapané špagety, petrželku a nakrájenou hrušku. Směs krátce prohřejeme a dochutíme pepřem a solí

  3. Smetanové špagety se sýrem niva, vlašskými jádry a hruškou podáváme teplé jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!