Švýcarské brambory z Remosky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
0,5 l mléko
100 g tvrdý sýr
0,75 kg vařené brambory
3 ks vejce natvrdo
2 ks syrová vejce

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a vařená vejce nakrájíme kráječem na vejce, každé zvlášť. Tvrdý sýr nastrouháme

  2. Do polovinou másla vymaštěné remoskové mísy naklademe vrstvu brambor, kterou posolíme, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme máslem. Přidáme plátky posolených vajec a opět vrstvu osolených brambor a sýra. Zbytek sýra vmícháme do mléka nebo smetany, přidáme ušlehaná vejce a sůl

  3. Brambory s vejci pečeme asi 10 minut, pak je zalijeme mlékem s vejci, pokapeme máslem a upečeme do růžova

  4. Švýcarské brambory doporučujeme podávat se salátem

  5. Zdroj: remoska.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!