Špagety se špenátem, smetanou a vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 ks vejce
1 lžíce máslo
1 ks cibule
30 dkg špagety
100 ml smetana (12%)
50 dkg čerstvý listový špenát
podle chuti
sůl
1 lžíce citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme na skus a scedíme. Pro zpestření chutě můžeme při vaření do vody přidat nastrouhanou citronovou kůru. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

  2. Na hluboké pánvi necháme na másle zesklovatět cibuli, přidáme čerstvý špenát a na plátky pokrájený česnek, restujeme jen krátce. Když špenát zavadne, přidáme špagety a společně asi 3 minuty prohřejeme. V hrnku rozšleháme vejce se smetanou, nalijeme do pánve a necháme vařit, než se vejce zatáhnou. Vaříme asi 4 - 5 minut, potom sundáme z plotny.

  3. Špagety se špenátem, smetanou a vejci podáváme jako lehký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!