Bramborovo-sýrové fašírky s medvědím česnekem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
strouhanka
100 g brambory
60 ml mléko
1,5 lžíce hladká mouka
čerstvě mletý černý pepř
slunečnicový olej na smažení
30 g medvědí česnek
1 ks včerejší žemle
75 g kvalitní tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory (varný typ C) uvaříme ve slupce, oloupeme, necháme vychladnout a nastrouháme na jemno. Včerejší žemle pokrájíme na malé kostky, zalijeme teplým mlékem na 5 minut a poté je rozmačkáme. Medvědí česnek omyjeme, osušíme a posekáme nadrobno. Kvalitní tvrdý sýr nastrouháme na jemno

  2. Do mísy k pokrájeným žemlím přidáme brambory, sůl, čerstvě mletý černý pepř, vejce, tvrdý sýr, posekaný medvědí česnek, hladkou mouku, dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou na tvárnou hmotu. Ze směsi formujeme ve vodě navlhčenýma rukama fašírky anebo podlouhlé válečky (krokety), které smažíme v horkém oleji do červeno-hnědého zabarvení, po osmažení necháme odsát od přebytečného tuku

  3. Bramborovo-sýrové fašírky s medvědím česnekem servírujeme horké jako samostatné jídlo s jemným zeleným salátem a domácí majonézou. Případně můžeme fašírky podávat jako chutnou přílohu k různě upravenému masu anebo položit na vrch lehké zeleninové omáčky. Jde o velmi chutné a jednoduché jarní jídlo, které je laciné a rychle hotové.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!