Bramborovo-zeleninová pánev recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
3 - 4 ks brambory
libeček
1 lžička olivový olej
1 ks červená paprika
1 ks jarní cibulka
mletý černý pepř
2 - 3 lžíce kysané zelí
200 g mražený hrášek s mrkví
koření Horalka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a v osolené vodě uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme, trošku vody si necháme na podlévání

  2. Mraženou zeleninu prolijeme vroucí vodou. Kysané zelí necháme okapat a překrájíme. Cibulku očistíme a nakrájíme nadrobno. Červenou papriku očistíme a nakrájíme na kousky

  3. V hluboké pánvi rozehřejeme trochu oleje, cibulku osmažíme a vsypeme hrášek s mrkví a papriku. Orestujeme, podlijeme trochou vody vyvařené z brambor, přidáme koření Horalka, libeček, přisypeme brambory, kysané zelí, osolíme, opepříme a prohříváme. Podle chuti můžeme přidat ještě jinou zeleninu a bylinky

  4. Bramborovo-zeleninovou pánev podáváme jako hlavní chod. Recept vhodný pro vegetariány i vegany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!