Špagety s vepřovou panenkou na šalvěji recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
500 g špagety
200 g mozzarella
3 lžíce olivový olej
250 g vepřová panenka
400 g sterilovaná loupaná rajčata
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
čerstvá nebo sušená šalvěj

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku nakrájíme na slabé nudličky, opepříme, posypeme lístky šalvěje, přidáme nasekaný česnek najemno a zalijeme olejem. Necháme marinovat alespoň půl hodinky.

  2. Mozzarellu natrháme na kousky a odložíme stranou. Rajčata scedíme a nakrájíme na čtvrtky.

  3. Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě.

  4. Nudličky masa osmažíme krátce na oleji, osolíme a přidáme k čerstvě uvařeným scezeným špagetám. Na závěr přidáme rajčata a mozzarellu, promícháme.

  5. Špagety s vepřovou panenkou na šalvěji servírujeme posypané čerstvě namletým pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!