Špagety s tuňákovou omáčkou a olivami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balení špagety
podle chuti
cukr
sůl
tvrdý sýr
omáčka
1 lžíce bazalka
100 g olivy
250 g tuňák
1 lžíce oregano
300 ml rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu. Uvařené špagety scedíme.

  2. Během vaření těstovin zapneme druhou plotýnku s pánví, do níž přidáme jednu či dvě konzervy (250 g) tuňáka. Necháme osmahnout cca 5 minut a promícháváme. K tuňákovi přidáme nakrájené olivy, rajský protlak, bazalku, oregano a trochu cukru. Tuňákovou omáčku mícháme, prohříváme a dochucujeme podle potřeby. Celá příprava zabere jen pár minut.

  3. Špagety rozdělíme na talíře, přelijeme tuňákovou omáčkou s olivami, posypeme nastrouhaným sýrem a teplé podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!