Topinky s fazolovou směsí recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
1 ks paprika
2 ks rajče
pepř
2 ks menší cibule
250 g anglická slanina
1/2 lžičky provensálské koření
3 lžíce ostrý kečup
4 ks starší chléb
1 konzerva fazole ve slaném nálevu
1 ks lahůdková cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Použít můžeme i šunku nebo salám. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlměsíčky, česnek na tenké plátky. Omytou papriku na proužky a rajčata na kousky. Pokrájíme slabě i zelenou nať z lahůdkové cibulky. Trochu jí dáme do směsi, trochu si necháme na ozdobu

  2. Na oleji osmažíme dočervena slaninu, přidáme česnek, cibuli a dále smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Pak přisypeme papriku a ještě chvíli smažíme. Přidáme rajčata, koření,sůl. Společně prohříváme, rajčata pustí šťávu. Nakonec přimícháme scezené fazole bez nálevu, ostrý kečup a za občasného promíchání dusíme asi 10 minut

  3. V topinkovači nebo na pánvi připravíme topinky, posolíme je a z obou stran potřeme silně česnekem. Na každou topinku navrstvíme fazolovou směs, posypeme zelenou natí z cibulky nebo petrželky a teplé podáváme

  4. Topinku s fazolovou směsí zapíjíme vínem nebo chlazeným pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!