Topinky s fazolovou směsí recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 1 ks paprika 2 ks rajče pepř 2 ks menší cibule 250 g anglická slanina 1/2 lžičky provensálské koření 3 lžíce ostrý kečup 4 ks starší chléb 1 konzerva fazole ve slaném nálevu 1 ks lahůdková cibulka s natí
Postup Topinky s fazolovou směsí
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Použít můžeme i šunku nebo salám. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlměsíčky, česnek na tenké plátky. Omytou papriku na proužky a rajčata na kousky. Pokrájíme slabě i zelenou nať z lahůdkové cibulky. Trochu jí dáme do směsi, trochu si necháme na ozdobu
Na oleji osmažíme dočervena slaninu, přidáme česnek, cibuli a dále smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Pak přisypeme papriku a ještě chvíli smažíme. Přidáme rajčata, koření,sůl. Společně prohříváme, rajčata pustí šťávu. Nakonec přimícháme scezené fazole bez nálevu, ostrý kečup a za občasného promíchání dusíme asi 10 minut
V topinkovači nebo na pánvi připravíme topinky, posolíme je a z obou stran potřeme silně česnekem. Na každou topinku navrstvíme fazolovou směs, posypeme zelenou natí z cibulky nebo petrželky a teplé podáváme
Topinku s fazolovou směsí zapíjíme vínem nebo chlazeným pivem.