Špagety s treskou, rajčaty a oreganem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
240 g špagety
2 ks filé z tresky
oregano
2 lžíce olivový olej
1 plechovka krájená rajčata
pálivá paprička

Postup přípravy receptu

  1. Tresčí filety osušíme a nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a rozmáčkneme. Špagety dáme vařit do osolené vody s kapkou oleje

  2. Na trošce oleje osmažíme dozlatova česnekové stroužky, které poté odendáme. Přidáme krájená rajčata, které v sezoně můžeme zaměnit za čerstvá, přilijeme i naběračku vody ze špaget

  3. Asi po pěti minutách přidáme tresčí kousky a omáčku dovaříme. Nevaříme dlouho, stačí 10 minut. Omáčku dochutíme solí, pálivou papričkou a oreganem. K omáčce vložíme slité špagety a opatrně promícháme

  4. Špagety s treskou, rajčaty a oreganem podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!