Špagety s treskou, rajčaty a oreganem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 240 g špagety 2 ks filé z tresky oregano 2 lžíce olivový olej 1 plechovka krájená rajčata pálivá paprička
Postup Špagety s treskou, rajčaty a oreganem
Postup přípravy receptu
-
Tresčí filety osušíme a nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme a rozmáčkneme. Špagety dáme vařit do osolené vody s kapkou oleje
Na trošce oleje osmažíme dozlatova česnekové stroužky, které poté odendáme. Přidáme krájená rajčata, které v sezoně můžeme zaměnit za čerstvá, přilijeme i naběračku vody ze špaget
Asi po pěti minutách přidáme tresčí kousky a omáčku dovaříme. Nevaříme dlouho, stačí 10 minut. Omáčku dochutíme solí, pálivou papričkou a oreganem. K omáčce vložíme slité špagety a opatrně promícháme
Špagety s treskou, rajčaty a oreganem podáváme jako chutný hlavní chod.