Špagety s parmazánovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
200 g máslo
250 ml smetana
200 g parmazán
mletý černý pepř
4 - 5 snítek zelená petrželová nať
1 balíček italské špagety

Postup přípravy receptu

  1. Několik snítek zelené petrželové natě jemně nasekáme

  2. Špagety uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí slané vodě. Během jejich vaření zvládneme připravit omáčku z másla a parmazánu

  3. Příprava omáčky: Parmazán nastrouháme. Máslo necháme na mírném ohni rozpustit, pak k němu nasypeme nastrouhaný sýr a přilijeme smetanu. Za stálého míchání mírně ohříváme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhoustne. Pokud by se nám zdála být příliš řídká, můžeme ji zahustit jednou lžičkou solamylu, který předem rozkvedláme v malém množství mléka a pak do omáčky přilijeme a krátce povaříme. Parmazánovou omáčku dochutíme pepřem a solí

  4. Uvařené špagety scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané promícháme s nasekanou petrželovou natí a poléváme teplou parmazánovou omáčkou

  5. Špagety s parmazánovou omáčkou doplníme nejlépe rajčatovým salátem a zapíjet je můžeme červeným vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!