Hrnkový rybízový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
1/2 balíčku prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
cukr moučka
rybíz
1 hrnek hrubá mouka
1 hrnek polohrubá mouka
1/2 hrnku rostlinný olej
máslo na vymazání
1,5 hrnek kyselé mléko
drobenka
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Odměříme si všechny suroviny, použijeme klasický hrnek. Všechny sypké suroviny vsypeme do mísy (mouku promíchanou s práškem do pečiva), přidáme olej, kyselé mléko a vejce. Vymícháme těsto

  2. Rybíz otrháme od stonků, dobře opláchneme a necháme okapat. Promícháme s moučkovým cukrem (asi 2 lžíce)

  3. Drobenku si připravíme svou oblíbenou (máslo, mouka, cukr)

  4. Těsto vylijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, bohatě posypeme pocukrovaným rybízem a posypeme drobenkou

  5. Hrnkový rybízový koláč upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Před podáváním koláč ještě pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!