Špagety s mozzarellou, italskou slaninou a vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks lilek
1 ks chilli paprička
500 g špagety
125 g mozzarella
70 ml olivový olej
2 ks vejce natvrdo
400 g konzervovaná rajčata
125 g pancetta (italská slanina)

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme vejce na tvrdo a nasekáme na kostičky. Na větší pánvi rozehřejeme olej. Vložíme do ní lilek nakrájený na kostičky a restujeme asi 10 minut doměkka. Naběračkou přeneseme na papírovou utěrku a přebytečný olej necháme vsáknout.

  2. Do pánve přidáme česnek nasekaný najemno a slaninu, restujeme 5 minut. Poté vmícháme konzervovaná rajčata včetně šťávy a chilli papričku zbavenou semínek a nakrájenou. Dochutíme solí a pepřem. Na mírném plameni vaříme asi 30 minut, dokud omáčka nezhoustne.

  3. Uvařené těstoviny spolu s mozzarellou přidáme do pánve. Při vysoké teplotě vše mícháme asi minutu. Nakonec pokrm posypeme nakrájenými vařenými vejci a lilkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!