Špagety s karamelizovanou cibulí a ančovičkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
1 lžíce máslo
150 g strouhanka
2-3 ks cibule
500 g špagety
6 ks ančovičky
3 lžíce olivový olej
2 lžíce třtinový cukr
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné proužky. Cibuli opečeme na másle, přidáme třtinový cukr a necháme zkaramelizovat.

  2. Na jiné pánvi rozehřejeme olej a ančovičky důkladně prohřejeme. Přidáme prolisovaný česnek, strouhanku a krátce opečeme.

  3. Špagety uvaříme v osolené vodě al dente. Poté scedíme.

  4. Směs promícháme se špagetami, rozdělíme na talíře, zasypeme zkaramelizovanou cibulí a dozdobíme nasekanou petrželkou.

  5. Špagety s karamelizovanou cibulí a ančovičkami ihned po přípravě podáváme jako jednoduchý a rychlý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!