Palačinky 100x jinak recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
500 ml mléko
200 g hladká mouka
1 špetka kypřící prášek
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na všechna použití budeme potřebovat stejné suroviny a to 3 vejce, 200 g hladké mouky a 500 ml mléka. Vždy smícháme mouku se špetkou soli a na špičku nože kypřícího prášku do pečiva. Přidáme vejce a mléko. Můžeme smažit

  2. Pro sladkou verzi - vše důkladně vymícháme a necháme 15 minut v ledničce stát. Poté smažíme velmi tenké francouzské palačinky. Plníme je podle chuti, můžeme i zapékat a podobně

  3. Pro jablkovou verzi - vyšleháme sníh z bílků. Ostatní suroviny smícháme dohromady. Tedy mouka+sůl+kypřící prášek+žloutky+mléko. Jablíčka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka. Ta potom máčíme do palačinkové směsi a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Obalujeme ve skořicovém cukru

  4. Z takto připraveného těsta můžeme také smažit malé nadýchané palačinky

  5. Pro slanou verzi - slaná verze je stejná jako ta sladká, protože se do těsta nepřidává cukr. Plníme tedy opět podle své chuti

  6. Náplněmi se nechte inspirovat od mých kolegyň na těchto stránkách

  7. Po každém smažení nechte palačinku okapat na papírové kuchyňské utěrce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!