Špagety s italskou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
voda
400 g niva
2 ks kuřecí prsa
1 kelímek smetana na vaření
1 konzerva loupaná rajčata
1 sklenice boloňská omáčka
6 ks tavený sýr (trojúhelníček)
podle potřeby
olej
máslo
těstoviny
podle chuti
sůl
parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si cibuli nadrobno a dáme ji do již nahřátého většího hrnce s olejem. Po chvíli přidáme konzervu celých loupaných rajčat - nejdříve si je nalijeme do misky a rozmačkáme vidličkou. Poté přidáme skleničku hotové boloňské omáčky - lze použít i milánská, skleničku naplníme do 3/4 vodou, zavřeme a protřepeme a poté vodu vlijeme do hrnce. Vše promícháme, přidáme špetku soli a dáme pod pokličku vařit na 30 minut na malý plamen.

  2. Mezitím si nakrájíme kuřecí prsa, 2 menší nebo 1 větší. Prsa dáme dělat na másle na pánvi a také si dáme vařit těstoviny. S omáčkou jsem zkoušela špagety a penne a obojí bylo moc dobré.

  3. Když uběhne 30 minut, přidáme do omáčky kousky nivy a taveňáky a pořádně rozmícháme metlou. Když nám v omáčce neplavou žádné velké kusy sýrů, dolijeme kelímek smetany a přidáme kuřecí maso. Italskou omáčku chvíli povaříme a můžeme podávat. Na omáčku je dobrý samozřejmě i parmazán.

  4. Špagety s italskou omáčkou jsou velmi chutné i bez masa, tudíž vhodné i pro vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!