Horké třešně s kakaovým krémem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce kakao
4 lžíce voda
1/4 lžičky cukr moučka
4 lžíce smetana ke šlehání
450 g vypeckované třešně
4 lžíce třešňový likér
1 ks proužek kůry z citronu

Postup přípravy receptu

  1. Gril předehřejeme na střední teplotu. Vodu, cukr a citronovou kůru dáme do rendlíku a přivedeme za stálého míchání na mírném ohni k varu. Přidáme třešně a zahříváme je za stálého míchání asi minutu, potom rendlík odstavíme. Naběračkou s otvory přeneseme třešně do zapékací misky, šťávu v rendlíku odložíme

  2. Kakao dáme do misky a smícháme se špetkou soli. Za stálého šlehání přiléváme plynulým proudem smetanu. Ze šťávy vyjmeme citronovou kůru a potom do ní vmícháme smetanovou směs. Rendlík vrátíme na oheň, vzniklý krém přivedeme za stálého míchání k varu a zvolna vaříme 10-15 minut, až

  3. se jeho objem zmenší zhruba o polovinu

  4. Rendlík odstavíme a vmícháme třešňový likér. Kakaový krém nalijeme na třešně. Pečeme 2 minuty pod rozehřátým grilem, rozdělíme do misek a podáváme

  5. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!