Horké třešně s kakaovým krémem recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce kakao 4 lžíce voda 1/4 lžičky cukr moučka 4 lžíce smetana ke šlehání 450 g vypeckované třešně 4 lžíce třešňový likér 1 ks proužek kůry z citronu
Postup Horké třešně s kakaovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Gril předehřejeme na střední teplotu. Vodu, cukr a citronovou kůru dáme do rendlíku a přivedeme za stálého míchání na mírném ohni k varu. Přidáme třešně a zahříváme je za stálého míchání asi minutu, potom rendlík odstavíme. Naběračkou s otvory přeneseme třešně do zapékací misky, šťávu v rendlíku odložíme
Kakao dáme do misky a smícháme se špetkou soli. Za stálého šlehání přiléváme plynulým proudem smetanu. Ze šťávy vyjmeme citronovou kůru a potom do ní vmícháme smetanovou směs. Rendlík vrátíme na oheň, vzniklý krém přivedeme za stálého míchání k varu a zvolna vaříme 10-15 minut, až
se jeho objem zmenší zhruba o polovinu
Rendlík odstavíme a vmícháme třešňový likér. Kakaový krém nalijeme na třešně. Pečeme 2 minuty pod rozehřátým grilem, rozdělíme do misek a podáváme
Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů